2013-02-08

Skyhigh TV

Skyhigh TVSkyhighTV is het grootste onafhankelijke productiebedrijf van Nederland, dat tv-programma’s produceert voor zowel de publieke als de commerciële omroepen. Lawine deed het design van de website (www.skyhightv.nl). De bouw werd verzorgd door Mike Verbruggen.  We stelden creatief directeur Wilfred Drechsler een aantal vragen over dit project.  

De opdrachtstelling

“Onze website was hopeloos verouderd. Niet alleen in uitstraling, maar ook functioneel voldeed de oude website absoluut niet meer. Eigenlijk zijn we er te lang mee door gegaan, terwijl we wisten dat er een nieuw idee moest komen. De vraag aan Lawine was heel simpel: ontwerp een website die onze doelgroep bedient. We weten goed wie onze bezoekers zijn (zenders, omroepen, televisiemakers), dus we wilden de nieuwe website voor deze doelgroep zo overzichtelijk en functioneel mogelijk hebben. Geen ‘poespas’. Less is more. En uiteraard: de nieuwe website moest oogverblindend mooi zijn. En onderscheidend! Het is vaak voor veel klanten, ook internationaal, de etalage van je bedrijf.” 

De oplossing

“Lawine inventariseerde in een eerste gesprek onze wensen. En hielp ons vooral met het goed helder krijgen van die wens. ‘Wat moet de website uitstralen en wat wil je je bezoekers in eerste instantie vertellen? En hoe verleid je ze om te klikken op de juiste buttons, zodat ze daar komen waar je ze graag wil hebben?’ En ook hier: verlies je niet in veel opsmuk, kortom: ‘keep it simple’. Niets zo irritant als een hysterische, onoverzichtelijke website”.  
Een simpel maar geweldig idee

De werkwijze

“Lawine presenteerde een tijdje na de inventarisatie een eerste idee. Een spannend moment, want hoe had Lawine onze wensen uiteindelijk vertaald naar een website?
Dat eerste idee bleek een schot in de roos. De functionaliteit van de website was natuurlijk geen hele grote verrassing, want die was al uitgebreid besproken, maar de grote vraag was: hoe zou de website eruit gaan zien? De grap was dat Lawine had gekozen voor een letterlijke associatie met onze bedrijfsnaam: Skyhigh TV. Gedurfd, want je zou kunnen zeggen: dat ligt voor de hand, maar de uitwerking was briljant!” 

Het resultaat

“De nieuwe website is een functionele, overzichtelijke ruimtereis geworden! Je start tussen de sterren en daalt langzaam af naar Moeder Aarde. Een simpel maar geweldig idee, dat zowel functioneel, als esthetisch verantwoord is. Check het zelf: www.skyhightv.nl."

De reactie

“Wij zijn erg blij met het eindresultaat! De homepage is overzichtelijk, de routing helder, de uitstraling precies wie we zijn. Ook van onze doelgroep hebben we positieve reacties ontvangen. Erg fijn is ook dat de website makkelijk door onszelf te ‘updaten’ is, waardoor de site uiterst actueel kan blijven.”

Kijk in de portfolio voor een impressie.